Satu on täällä!

Kuvausryhmä Turku Satumainen ilta

Uskomatonta, että tapahtumapäivä on täällä! Me Turun kampuksen ykköset tehtiin se! Jännitys on katossa, haalarimerkit saapunet ja asut valmiina. Matka on ollut pitkä, siihen on mahtunut hurja määrä oppimista, stressiä, kiirettä, tunteita ja saavutuksia. Tänään nähdään, mitä kaikkea sillä saadaan aikaan. Jokainen tiimi on on kohdannut omat ylä- ja alamäkensä, tänäiltana juhlimme kaikki yhdessä aikaansaamaamme tapahtumaa, Olipa Kerran Humak. Sen jälkeen edessä on vielä jälkitiedotteen julkaisu, viimeinen blogipostaus sekä purku & palaute yhdessä opettajan kanssa, mutta niitä ei mietitä tänään…tänään on aika nauttia ja elää hetkessä!

 

Loput tiimeistä esittäytyvät

Aikaisemmissa postauksissa olemme esitelleet tiimeistä markkinoinnin, ulkoisen viestinnän, yritysyhteistyö & lipunmyynnin, sekä turvallisuus & tarjoilun. Vielä on jäljellä kolme tiimiä ja ne tulevat tässä!

Koristelusta vastaava tiimi kuvailee matkaansa näin:

”Tiimimme vastuulla oli juhlapaikan satumaisen teeman mukaisten koristeiden suunnittelu, toteutus ja hankinta. Lisäksi niiden esillepano, kuljetukset ja purkaminen kuuluvat tiimimme vastuualueeseen. Projektimme alkoi ideoinnilla. Lokakuun alussa aloitimme yhteydenotot yrityksille, joilta kysyimme materiaaleja ja tuotteita koristelua varten. Muiden tarvittavien materiaalien hankintaa suoritettiin viimeisten viikkojen ja jopa päivien aikana ennen tapahtumaa. Vaikka haastavin osa projektistamme koittaa todennäköisesti vasta juhlapäivänä, voin todeta monen muun tavoin projektin olleen haastava, mutta sitäkin opettavaisempi. Uusien ihmisten työskentelytapojen ja ennen kaikkea seitsemän ihmisen aikataulujen sovittaminen yhteen ei ole helpoin nakki. Mutta mitäs ideaa siinä olisikaan, jos oppimistehtävissä ei olisi haasteen jyvästäkään. Odotamme innolla iltaa, kun pääsemme ensimmäistä kertaa näkemään kokonaisuuden konkreettisesti silmiemme edessä!”

Sisäisen ohjelman tiimin jäsen kuvaa tunnelmiaan seuraavanlaisesti:

”Tapahtuman järjestäminen on vaikeaa! Projektin aikana olen oppinut sen, miten tärkeää kommunikaatio oikeasti on, niin tiimin sisällä kuin tiimien välilläkin. Tätä ei mielestäni voi ylikorostaa. Sisäisestä, eli toiminnallisesta ohjelmasta vastaaminen on iso vastuu juhlijoiden viihtyvyyden kannalta ja tulosta ei näe kuin vasta juhlien aikana, joten palautetta on vaikea saada. Juhlatilan tiiviyden vuoksi emme pystyneet järjestämään mitään isoa ja tilaa vaativaa, mutta keksimme kuitenkin hauskaa, teeman mukaista ja ajankohtaista tekemistä, joka sopii varmasti kaikille!”

Satumainen ilta Turussa

Ja lopuksi esittelyssä vielä ulkoisen ohjelman tiimi, jonka tehtävänä oli hankkia esiintyjät, tila ja tekniikka. Ei mikään pieni homma!

Tiimi onnistui saamaan hyvän diilin Dynamosta, sillä samalla hoitui tekniikka ja DJ illaksi! Esiintyjiksi saatiin taikuri Miika Korkatti sekä turkulainen yhtye Lemmen kätyrit. Pelkkää ylämäkeä tiimin työskentely ei silti ollut, sillä tiimi kertoo tapahtuman tuottamiseen liittyneen monenlaisia tunteita. Mielialan monimuotoisuuteen on vaikuttanut kova kiire ja koululta saadun ajan vähyys.  Tunnelmaa on kiristänyt tiedon kulku niin ryhmän sisällä kuin muihin ryhmiin, mutta kaikki asiat on saatu hoitumaan hyvin lopulta. Tiimin sisällä jokainen on saanut sanotuksi ääneen ideoitaan. Tiimin jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti tapahtuman kehittämiseen esimerkiksi ottaen omien kontaktien ja mahdollisuuksien mukaan yhteyttä mahdollisiin yhteistyötahoihin. Kritiikkinä ryhmä nosti esiin budjetin luoman stressin ja kiireen tuomat latistavat ajatukset sekä kasvokkain tapaamisten vähyyden. Toisaalta positiiviset puolet oli sosiaalisen median hyödyntäminen tiedonvaihdossa, jokaisen ideoiden puoltaminen, sekä ryhmähengen ylläpitäminen. Yksi tiimiläisistä kiteyttää tämänhetkiset tunnelmat huudahdukseen

Turku opiskelijaprojeksi
”Tulee hyvä tapahtuma, satumainen!”

Koostanut Tiia Tiirikainen, yhteisöpedagogi 1.vuosi

Kuvat Aarni Lehto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *