Humak is the new black – Kuopion alueyksikön syyskauden avajaiset

Me Kuopion Humakin alueyksikön opiskelijat juhlistimme henkilökunnan kanssa alkavaa lukuvuotta keskiviikkona 28.9. järjestetyissä avajaisissa. Avajaisten teemana oli ”Humak is the new black”, joten kaikkien vieraiden tuli pukeutua mustaan. Teema oli näkyvissä myös ohjelman huumorissa ja musiikissa.  Ohjelma ja koristelut juhlaan syntyivät parissa viikossa ensimmäisen vuoden tulkki- ja yhteisöpedagogiopiskelijoiden yhteistyönä. Koristelussa käytettiin kekseliäästi kierrätysmateriaaleja, kuten sanomalehtiä ja jätesäkkejä. Juhlan teeman mukaisesti kaikki oli tietenkin mustaa tai sellaiseksi värjättyä.

Juhlien mainoksessa oli esillä monikielisyyden rikkaus

Saliin astuessaan tunsi jokainen meistä varmasti pienen jännityksen ilmassa. Alkumaljoja nostellessa tunnelma kuitenkin vapautui ja ohjelma pääsi alkamaan Humakin rehtori Tapio Huttulan puheella. Huttula puhui innostavasti osaamisen ja ideoiden hyödyntämisestä osana kehittyvää työelämää. Hän vertasi Humakia hyväntekokoneeseen, josta valmistuu maailmaan tulevia hyväntekijöitä eli meitä yhteisöpedagogeja ja tulkkeja.

Rehtori Huttula toi puheessaan esille työelämän kehitystyön tärkeyden

Rehtorin avajaispuhe 2016 Kuopio
Tapio Huttula lukuvuoden 2016-17 avajaisissa Kuopiossa

 

Yhteisöllisestä näytelmästä ei vauhtia puuttunut

Opiskelijat olivat keksineet myös omia, yleisöä aktivoivia esityksiä.

Kuopion avajaisissa näyteltiin

Yhteisöllisessä näytelmässä vapaaehtoiset osallistujat pääsivät mukaan valmiiksi käsikirjoitettuun näytelmään, joka kertoi hiukan epätavallisesta päivästä kampuksella

Still-kuvissa esitettiin opiskelijaelämän kaikki puolet

Stillkuvaesityksessä musta ja valkoinen joukkue mittelivät improvisoimalla opiskelijaelämään kuuluvia tilanteita. Molemmat joukkueet kykenivät nauruhermoja kutkuttaviin roolisuorituksiin todenmukaisilla esityksillään. Voittoa ei kuitenkaan ratkaisseet ryhmien näyttelysuoritukset, vaan tasapuolisuuden nimissä palkinto myönnettiin vähemmän ääniä saaneelle mustalle joukkueelle teemavärin vuoksi

Kuopion lukuvuoden avajaiset

Jenna Simontaival korosti puheessaan yhteisöllisyyttä

 

Miia Puustisen laulua säestivät Aku Issakainen ja Aleksi Koukonen

Musiikkiakaan ei juhlista puuttunut Miia Puustisen tulkitessa herkästi kitarasäestyksellä Rolling Stonesia ja Juicea. Esittivätpä kitaristit vielä encorenkin yleisön pyynnöstä.

Mia Puustinen laulaa ja kaksi kitaristia säestää
Rolling Stonesia ja Juicea kitarasäestyksellä

Täydellinen juhla on aina sellainen, jossa sattuu ja tapahtuu. Kaikki ei mene aina niin kuin on suunniteltu, ja silloin pitää vähän säveltää. Näin kävi meidänkin juhlamme kohdalla. Mutta onnistuimme siinä tärkeimmässä, yhteisöllisessä tekemisessä. Yhdessä muokkasimme juhlasta sellaisen että siinä oli pala meitä jokaista. Luovaa hulluutta, innovatiivisuutta, herkkyyttä, huumoria ja Humakilaisuutta!

Kuopion lukukauden avajaiset 2016
Henna Lukkarinen ja Amir Hajizadeh juonsivat tilaisuuden (taustalla tulkkeja)

 

TEKSTI: Emma Jolkkonen
KUVAT: Kaisa Niskanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *