Yhteisöpedagogi-opiskelijat olivat mukana eKollega-hankkeen kehittämistyössä

yhteisöpedagogi

Sinipohjainen eKollega-hankkeen piirroskuva, jossa piiretty tv, jossa ihmisiä sekä hankelogot.

Olemme Meri, Eveliina, Aino ja Henna, neljä Humakin yhteisöpedagogiopiskelijaa Turun kampukselta. Suoritimme Kehittämistyön käytännöt -opintojaksolla ryhmätyönä kehittämistehtävän eKollega -hankkeelle.

eKollega on yksin- ja mikroyrittäjien työhyvinvointia tukeva hanke. Hankkeessa kehitetään verkossa toteutuvaa vertaismentorointia. Aihe on mielestämme hyvin ajankohtainen, sillä koronapandemian johdosta verkkotyökalujen merkitys kasvoi ja käyttö yleistyi.  

Tehtävänämme oli kartoittaa olemassa olevia pien- ja yksinyrittäjille kehitettyjä verkkotyökaluja ja vertaistukiryhmiä. Selvitystyömme alkoi kartoittamalla erilaisia pien- ja yksinyrittäjille vertaistukea tarjoavia toimijoita, joista valitsimme neljä haastateltavaa. Ennen haastatteluja pohdimme yhdessä mahdollisimman tarkoituksenmukaiset haastattelukysymykset ja organisoimme tapaamiset. Projektin myötä pääsimme harjoittelemaan kehittämistyön menetelmiä käytännössä, kuten haastatteluiden tekemistä suunnittelusta toteutukseen ja litterointiin.  

Haastatteluiden ja muun tiedonhaun perusteella kokosimme toimeksiantajallemme linkkilistan sekä työhyvinvointia tukevan huoneentaulun. 

Työhyvinvointia huoneentaulu, jossa kohtia asiasta.

Hyvinvoinnin huoneentaulu kokoaa yhteen kartoituksessa kerättyjä vastauksia työhyvinvointiin.

Projekti oli erittäin mielenkiintoinen, sillä huomasimme yksin- ja pienyrittäjien sekä opiskelijoiden painivan samankaltaisten haasteiden parissa. Yhteisenä haasteena nousi esiin erityisesti yksinäisyys sekä työn ja muun elämän erottaminen toisistaan. Näin etäopiskelu ja -työskentelyaikana olemme omakohtaisesti ymmärtäneet työhyvinvoinnin tärkeyden. Tutkimustyön yhteydessä myös peilasimme tuloksia omaan hyvinvointiimme ja teimme havaintoja siitä, miten huoneentauluun kootut kohdat toteutuivat omassa arjessamme.  

Saimme tehtävän kautta arvokasta kokemusta edessä olevaa opinnäytetyöprosessia ajatellen. Lisäksi projektista jäi käteen tietoa työhyvinvoinnista sekä osaamista hanketyöskentelystä. 

Lue lisää eKollegan-verkkosivulta.

Kirjoittajat: Humakin Turun kampuksen yhteisöpedagogiopiskelijat Meri-Tuuli Hallikainen, Eveliina Huttunen, Aino Pelkonen ja Henna Virolainen. Toim. Humak viestintä.

Sinipohjainen eKollega-hankkeen piirroskuva, jossa piiretty tv, jossa ihmisiä sekä hankelogot.

Mikä on eKollega-hanke? Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Varsinais-Suomen Yrittäjien eKollega -hankkeen tavoitteena on vahvistaa yrittäjien työhyvinvointia ja tuottavuutta. Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan e-vertaismentoroinnin malli yrittäjille. Toiminta suunnitellaan yrittäjien tarpeiden ja tavoitteiden pohjalta ja toteutetaan kokonaan verkossa. Verkkoryhmät tapaavat viisi kertaa tammi-toukokuussa 2021. Osallistuminen on maksutonta.

Last modified: 16.3.2022